Banci Stradale – Banci Parc

 


O conditie esentiala pentru intregirea mobilierului urban este reprezentata de necesitatea spatiilor de odihna, care sunt utile in momentele in care avem nevoie de cateva secunde de destindere, sau atunci cand trebuie sa oferim celor mici o supraveghere atenta.

Bancile stradale pot fi amplasate in locuri diverse, fiind intens utilizate de catre toate categoriile de varsta. Cateva locuri strategice pentru pozitionarea acestora sunt reprezentate de statiile ample de autobuz, aleile principale din parcuri, aria exterioara ce inconjoara centrele comerciale importante, in fata institutiilor publice de interes general, precum si in cadrul pietelor centrale. Ansamblurile de banci stradale sunt completate cu diverse cosuri de gunoi, indispensabile pentru mentinerea curateniei si a aspectului urban ingrijit.

Dispunerea convenabila a spatiilor de odihna este esentiala, iar din aceasta perspectiva articolele trebuie sa respecte o gama stricta de standarde calitative, care sa le recomande prin durabilitate, rezistenta, stabilitate, comoditate si aspect vizual placut.

Avantajele oferite de aceste elemente de mobilier urban sunt foarte diversificate. In primul rand, ele permit o utilizare nelimitata de catre orice persoana, fiind apreciate mai ales in cadrul momentelor in care apare o nevoie acuta de odihna, cauzata fie de un un bagaj proeminent, sau de o problema de sanatate. De asemenea, dimensiunile lor permit odihna simultana a mai multor persoane, iar din aceasta cauza amplasamentul acestora variaza direct proportional cu numarul de persoane care trec zilnic prin zona respectiva. Un alt aspect care dicteaza modul in care sunt distribuite bancile stradale in mediul urban este reprezentat de existenta anumitor obiective turistice in aria respectiva, sau a unei privelisti naturale inedite. Utilitatea lor este imensa, fie ca ne raportam la faptul ca reprezinta un loc de repaus pentru persoanele in varsta care nu pot depune un efort sustinut, sau la parintii care doresc sa ofere micutilor o supraveghere atenta, atunci cand acestia se bucura de complexele de joaca urbane.

Bancile stradale sunt confectionate din materiale diverse, in functie de locatia in care sunt amplasate. Intotdeauna selectionarea materialului este ghidata de amplasare, pentru ca se urmareste o armonie intre design-ul spatiului de odihna, si celelalalte elemente de mobilier prezente in spatiul respectiv. Cele mai comode variante sunt realizate din lemn plastifiat, acesta fiind o textura implementata in cadrul constructiilor destinate mediului exterior. Intretinerea acestora este deosebit de facila, avand in vedere faptul ca sunt rezistente si durabile, fara a necesita un efort de ingrijire sustinut.

Modelele confectionate din lemn reflecta diverse forme si dimensiuni, avand drept caracteristica definitorie materialul de inalta calitate, alaturi de stabilitate si proprietati antivandal. Un exponent popular din aceasta categorie de produse este reprezentat de banca din lemn ce prezinta laterale circulare realizate din teava roluita, acesta fiind un design comod si compact pentru un parc, sau pentru incinta unei institutii educatioanale. Banca din beton cu sezutul confectionat din lemn reprezinta o combinatie texturala cu accente minimaliste, determinate de forma si dimensiune. Magazinul Urban Market ofera utilizatorilor un catalog online presarat cu articole de calitate, tratate cu substante speciale pentru a rezista actiunii corozive a agentilor externi, stabile, ilustrative pentru o gama variata de preturi, ce converg decisiv spre determinarea confortului social in mediul urban.